Grandprix-tickets.com

0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren?  050 541 2436

F1 tickets Monza - Italië

Italië (3 sept. 2017)

Formule 1-tickets voor de Grand Prix van Italië op Monza

F1 tickets Monza zijn weer te reserveren voor de 2017-editie in Italië. Bekijk ons aanbod van F1-tickets voor de race in Italië op het circuit van Monza, net even ten noorden van Milaan.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Autodromo di Monza


Al meer dan vijftig jaar worden er races georganiseerd in het park van Monza. De Grand Prix van Italië is dan ook niet meer weg te denken van de Formule 1-kalender tegenwoordig. Autodromo di Monza is een fantastisch en historisch circuit midden in het stadspark van Monza.

Een rondje Monza met Lewis Hamilton


Vervoer naar het circuit


Je kan natuurlijk een auto huren maar tijdens het Grand Prix weekend zijn er ook voldoende mogelijkheden om vanuit Milaan naar Monza af te reizen. Er rijden continu treinen vanuit het centraal station van Milaan naar Monza. Aangekomen op het station van Monza rijden er pendelbussen naar het circuit. Wanneer je met de auto naar het circuit wil dan kun je op vrijdag en zaterdag vrij dichtbij parkeren op de beschikbare tijdelijke parkeerplaatsen in weilanden. Op zondag zijn er echter P&R terreinen en bussen die je naar het circuit brengen.

Populaire tribunes op Monza


Op het circuit van Monza zijn tribune 5, 6 en 8 erg populaire F1-tickets. Tribune 5 bevindt zich nabij de eerste chicane. Tribune 6 en tribune 8 binnen zich aan de binnenkant en buitenkant van de eerste chicane waar er altijd fantastische inhaalacties plaatsvinden tijdens de Grand Prix van Italië.

F1 coureurs uit Italië


Italië kent een enorm rijke historie in de Formule 1. Natuurlijk kent iedereen het meest beroemde automerk ter wereld; Ferrari. Maar Italië heeft ook ontzettend veel coureurs altijd actief gehad in de Formule 1. Er werden er echter slechts twee kampioen in deze klasse, namelijk Giuseppe Farina en Alberto Ascari. Ascari is met zijn 13 overwinningen in de Formule 1 verreweg de meest succesvolle Italiaan aller tijden.
Bekende Formule 1 coureurs uit Italië actief in de jaren negentig en daarna zijn onder andere Jarno Trulli (252 Grand Prix'), Giancarlo Fisichella (229 Grand Prix'), Vitantonio Liuzzi (80 Grand Prix') en Luca Badoer (50 Grand Prix').
In 2014 stond er geen enkele Italiaan aan de start en dat terwijl het land altijd erg goed vertegenwoordigd was in de Formule 1. In 1989, 1990 en 1991 stonden er een record aantal coureurs uit hetzelfde land aan de start, te weten 13 Italiaanse coureurs.